Tirsdag skrev Vestnytt at gamle Øygarden kommune har brukt over 70 millioner kroner på en konsulentavtale opprinnelig beregnet til ti millioner kroner.

Oppslaget fikk ordfører Tom-Georg Indrevik (H) til umiddelbart å kalle inn til møte.

– Jeg har innkalt kommunedirektøren, økonomisjefen og leder og nestleder i kontrollutvalget til et møte i neste uke, for å bli orientert om saken, sier Indrevik.

– Vil bli orientert

Ordføreren sier han kun har kjennskap til saken fra avisoppslagene.

– Hva er det med konsulentsaken som gjør at du reagerer med å kalle inn til møte?

– Jeg kommenterer ikke forhold i den gamle kommunen, men på generelt grunnlag er åpenhet og transparens viktig i alle vedtak vi politikere gjør. Denne typen oppslag skaper usikkerhet rundt politiske vedtak om prosessene, som vi er nødt til å oppklare. Derfor ønsker jeg en orientering, sier han, og legger til:

– Det jeg er opptatt av, er at administrasjonen gjør alt de kan for å unngå at vi kommer i lignende situasjoner. Etter møtet vil jeg vurdere om det blir nødvendig å orientere andre politiske miljø, sier Indrevik.

– Må ta høyde for faktisk behov

– Hva mener du med «lignende situasjoner»?

– At vi må sørge for at våre rammeavtaler tar høyde for det faktiske behovet.

At også leder og nestleder i kontrollutvalget er invitert med, sier Indrevik er naturlig, all den tid kontrollutvalget startet 2020 med å diskutere gamle Øygardens overskridelser på andre rammeavtaler.