Fredag gikk Øygarden kommune ut og sa at de ønsker å rekruttere personer med helsefaglig bakgrunn for å makte de krevende oppgavene innen helse- og omsorg.

– Jeg så artikkelen i Vestnytt om at man trengte folk, og søkte med en gang, sier Lise-May Sæle.

Selv er hun fra Balestrand og studerer ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

– Jeg bestemte meg for å bli i Bergen for å følge oppfordringene med å bli hvor man er. Likevel ønsket jeg å bruke tiden min til noe nyttig, sier hun.

– Kjekt å jobbe med mennesker

Mandag stod hun opp klokken 05.30 for å ta bussen til Fjell sjukeheim hvor hun nå er satt inn som pleieassistent.

– Jeg har jobbet seks år på sykehjem i Balestrand, så jeg er vant til slike oppgaver. Da jeg så at det var behov for folk var det naturlig å melde seg. Jeg synes det er veldig kjekt å jobbe med mennesker, sier hun.

Hun forteller om god dekning av folk på sykehjemmet denne dagen.

– Det var godt med flinke folk i dag. Men om situasjonen skulle forverre seg er det viktig med en stab som kan steppe inn. Det var det som var målet mitt med å melde meg..

– Føles verdifullt

Hun skal nå passe på pasientene. Se til at de har det bra, ordne med måltider og stell.

– Det er fint at jeg kan få brukt erfaringen min og steppe inn på en slik måte. Det er viktig. Her er det fort at sykdommen sprer seg hvis flere ansatte blir syke. Da føles det verdifullt å gå inn og redde litt for å sørge for at pasientene har det bra, sier hun.

Hvor lenge hun blir værende vet hun ikke.

– Man må bare ta dag for dag. Det gikk veldig fort dette her. Personlig er jeg spent på når man begynner å se endring av de strenge tiltakene som nå er innført. Det er en uvirkelig situasjon. Man tror man ikke kan bli rammet så hardt. Men det er godt å se at folk er med på fellesdugnaden for at ting skal komme seg til hektene igjen, sier hun.

Foto: Hilde Olsen Aalvik