Trafikkartet øverst i artikkelen viser hvilke veier som er mest trafikkert til enhver tid. Hvitt betyr ingen trafikk, gult betyr lite trafikk, grønt betyr at trafikken flyter godt, rødt betyr at det er kø. Jo mørkere rødfarge, jo mer kø. Klikk på kartet for å zoome eller endre utsnitt.

Det har tidvis vært lange køer som følge av omlegging av trafikkmønsteret mellom Kolltveittunnelen og Sotrabrua. Spesielt vest for Kolltveittunnelen. Men køene har avtatt noe sammenlignet med de første dagene etter omleggingen.

Dette er endringene:

Omleggingene i trafikken mellom Kolltveittunnelen og Sotrabrua er omfattende. Bilistene må bite seg merke i følgende endringer, som alle gjelder mellom klokken seks og klokken ni om morgenen på hverdager:

  • Alle som skal fra Straume-området og østover på riksveg 555, må kjøre via rundkjøringen ved Storskaret/idrettsparken.

  • Også de som bor på Brattholmen/Arefjord/Ebbesvik må kjøre via rundkjøringen ved Storskaret. Det blir nemlig innkjøring forbodt østover ved den gamle Arefjordbrua. De som bor på Tona/Valen, kan fremdeles kjøre ut på riksvegen mot Bergen gjennom lyskrysset nær Sotrabrua.

  • Bare busser får lov å bruke dagens utkjøring fra Straume (nær bussterminalen) til riksveg 555.

  • Det er innkjøring forbudt fra riksveg 555 til gamlevegen over Bildøy sør for krysset ved Bildøybrua (nær Kolltveittunnelen). Skal du inn på Bildøy, må du dermed kjøre om Straume og ned til Straumssundet.

  • De som kjører østover på riksveg 555 og kommer til lyskrysset før Sotrabrua, får nå lengre perioder med grønt lys.