Like før klokken ti tirsdag formiddag fikk Vestnytt flere henvendelser fra folk i regionen som opplevde kraftige rystelser.

Kraftig skjelv

– Hele huset ristet. Jeg trodde først at det var et tre som hadde falt ned rett utenfor huset. Dette skjedde i 09.50-tiden, sier Tor Olsen fra Spjeld.

Avdelingsleder for jordskjelv og risiko Dominik H. Lang ved Forskningsinstituttet NORSAR forteller at episenteret ligger kun fire kilometer utenfor Blomøyna i Øygarden.

– Det har vært et kraftig jordskjelv med en styrke på 3,8, Det er ikke helt uvanlig med slik skjelv i Norge, men det er ikke noe som skjer hver dag, sier Lang til Vestnytt.

Skjelvet gikk ikke upåaktet hen.

– Jeg har fått minst 50 meldinger så langt, og jeg antar det kommer et par hundre til i løpet av dagen, sa Lang til Vestnytt i 10.15-tiden tirsdag formiddag.

Han vet foreløpig ikke hvilke skader et slikt skjelv kan ha forårsaket.

– Det er vanskelig å si på det nåværende tidspunkt. Det er i alle fall en fordel at episenteret ikke ligger i et sentrumsområde, men 37 kilometer fra Bergen, sier Lang.

Kan komme etterskjelv

Ifølge eksperten er det ikke utenkelig at det kan komme etterskjelv utover dagen.

– Det kan godt være det blir flere rystelser, men det er ikke alltid det skjer.

Trygve Hellesøy kjente huset på Hellesøy riste klokken 09.46.

– Da kjente jeg en kraftig vibrasjon i grunnen. Jeg lurte først på om noen drev med sprengningsarbeid like i nærheten, men tankene gikk fort over til at det måtte vere et jordskjelv, sier Hellesøy.

Hellesøy merket at skjelvingene lå dypt nede i grunnen. Det samme gjorde Daniel Torsvik på Torsvik på samme tidspunkt.

– Jeg merket ikke klirring i kjøkkenglass, men det ristet godt i gulvet her, sier Torsvik.

– Bakken ristet relativt kraftig i cirka ti sekunder. Jeg trodde først det var noen som sprengte, men det kom ikke noe varselsignal og det varte ganske lenge, melder Thomas Bekkenes som befant seg på rådhuset på Rong.

– Det ristet i mange bygninger på Ågotnes. Jeg fikk også meldinger fra folk på Landro og Turøy som opplevde det samme, sier Tore Garlid.