Mens stormen herjet, måtte han til slutt gi opp forsøket på å berge skøytene sine, «Feiegutt» og «Nordbris», som begge sank på Tofterøy natt til fredag.

Før uværet «Aina» satte inn for fullt, fikk han opp flere fendere mellom båtene, og flere dekk mellom kaien og den største båten. Fortøyningene stod for tur.

– Mens jeg jobbet med dette var det nesten vindstille, men på et kvarter var det nesten blitt stiv kuling. Helt merkelig og surrealistisk, forteller han etter den dramatiske natten.

Vinden ødela båtene

Vinden røsket av taufestet og en stor bit av den innerste båten, «Feiegutt», og kort tid etter røk taufestet på den andre båten også.

– Det blåste så mye at jeg fant ut at jeg måtte konsentrere meg om pumper og sånt, forteller han.

Da svartnet det.

Kollapset på dekk

– Jeg fikk blackout og må ha vært borte i minst en halv time. Da jeg våknet var det en meter med vann i lasterommet, og jeg skjønte at jeg måtte komme meg vekk fordi det var farlig å bli værende ombord, sier han.

– Jeg hadde kramper i brystet og problemer med å holde meg oppreist, men måtte kjøre til Tofterøy skule for å få mobildekning før jeg fikk ringt 110-sentralen, sier han.

Brannvesenet kom og tok ham med seg, og kjørte ambulansen i møte på Tveitasvingene. Herfra ble han bragt til Sotra legevakt for en sjekk.

– Jobbet intenst

I ettertid har han skjønt at han burde ha tilkalt hjelp tidligere.

– Jeg jobbet intenst med å få tauverket på plass. Tenkte egentlig bare på å få gjort det. Jeg visste at det var meldt 28 sekundmeter vind fra vest, og visste at det ikke ville gå bra med båtene hvis jeg ikke fikk sikret dem bedre, sier han.

– Det er flere som har tilbudt seg å hjelpe til med å få hentet opp båtene igjen, forteller den båtinteresserte Steinslandmannen. Planen er å gi dem bort til noen som ønsker å ta vare på dem.

Brannvesenet prøvde lensing, men klarte ikke å redde skøytene, som ligger på ti meters dyp ved Tyrnevik. Videre oppfølging er overlatt til kommunen.

– Skøytene skal heves og fjernes, sier Ole-Karsten Midtgård, leder for areal i Sund.