Den 106 år gamle flytedokken har sunket i sjøen på CCB, Ågotnes. Foto: Nicolai A. Malmo
Flytedokken som har lagt ved kaien i et par år er borte. Foto: Kyrre Styve

Det melder politiet på Twitter klokken 11.38. Nødetater og redningsskøyte rykket ut til CCB, etter melding om kranvelt. Klokken 11.44 melder politiet at én person i sjøen er kommet på land og at personen er uskadd.

Ingen skadde

Øyenvitner på stedet opplyser til Vestnytt at det ikke er snakk om en veltet kran, men at flytedokken har sunket i sjøen. CCB bekrefter dette overfor Vestnytt klokken 12.09.

Foto: Inger Elise J. Økland

– Det skjedde i tidsrommet mellom klokken 11.15 og 11.30. Det var personer ombord, alle er gjort rede for og en person var i sjøen. Personen ble bragt opp fort og er uskadd, men har vært til kontroll hos lege, sier viseadministrerende direktør Ronny Haufe ved CCB.

– Det er lite aktivitet på sjøen nå, det ser ut som om dokken aldri har vært her. Det flyter noen paller og en del andre gjenstander i vannoverflaten, ellers er flytedokken helt usynlig, sier Vestnytt sin journalist på stedet, Kyrre Styve.

Dokken ble slept fra Laksevåg til Ågotnes 16. august 2017. Foto: Jorun Kristine Øgaard (arkiv)

Sank i forbindelse med dokking

Haufe sier at det var i forbindelse med dokking av fartøyet Norwegian Gannet, den nye slaktebåten til Sekkingstad, at dokken sank.

– Det var i startfasen av dokkingen. Fartøyet trakk seg ut tidlig, med en gang man så at dokken hadde helling. Man avbrøt operasjonen og båten ligger nå ute på fjorden. Det gikk ganske fort, sier Haufe.

Totalkonsekvensen for CCB er det for tidlig å si noe om.

– Det får konkret konsekvenser for ett oppdrag, men det er underordnet nå. Det viktigste har vært å sikre mannskapet som var ombord, sier Haufe.

Har investert millioner

– Holder vi selve oppkjøpet utenom, snakker vi om en oppgradering av dokken i størrelsesorden ti til femten millioner kroner, sa administrerende direktør Kurt Andreassen i CCB til Vestnytt i oktober, like før dokken ble tatt i bruk.

Konsernet omsetter for én milliard kroner i år.

Andreassen regnet ikke med de voldsomme utslagene på bunnlinjen fra det nye skipssegmentet i starten, men aktiviteten i dokken skulle være med på å sikre jevn aktivitet gjennom året både for CCB og underleverandører.

For seks dager siden lå den gamle flytedokken fortsatt ved kaien. Nå er den sunket i sjøen. Foto: Inger Elise J. Økland