– Det er litt ugne kjøreforhold i dag, med mye snø og slaps i vegbanen.

Det sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen.

Verst på bysiden

Han opplyser at de ikke har fått så mange meldinger fra Sotra eller Øygarden, men at det faktisk har vært verst på riksveg 555 når man nærmer seg Bergen sentrum.

– Jeg har en kollega som kjørte fra Sotra tidligere i morges. Han fortalte at det gikk greit i vest, men at kjøreforholdene ble dårligere på bysiden. Ifølge min kollega var det verst på Puddefjordsbroen, sa Larsen til Vestnytt i åttetiden.

Det var vanskelige kjøreforhold på riksveg 555 onsdag morgen. Foto: Erik Bentdal Støverud

Køkaos på Sotra

Trafikkoperatøren oppfordret både byfolk og striler til å kjøre ekstra pent.

– Trafikken vestfra flyter noenlunde greit, men det er litt ekstra kø på grunn av vinterværet. Vi har fått melding om en buss med problemer i Godviksvingene. Det vil sannsynligvis føre til litt flere biler på riksveg 555, sa Larsen.

Klikk her for å se alle Vestnytt sine trafikkameraer.

Temperaturmåleren i bilen viste rundt null grader onsdag morgen. På veiene er det slaps og snøføre. Foto: Erik Bentdal Støverud

Trafikkameraene våre viste at det gjennom morgenrushet gikk tregt over Sotrabrua i retning mot Bergen. Det er også saktegående kø ved Kolltveittunnelen.

Ifølge Vestnytt-tipsere var det ekstra lange køer både nord og sør for Kolltveittunnelen, og trafikken gikk svært sakte. Det skal også ha gått tregt over Bildøybakken.

En trailer som fikk problemer i Drotningsvik-enden av Sotrabrua, skal ha ført til ekstra køer.

Litt før klokka 10 løsnet køene seg, og trafikken begynte å flyte greit.

Slik ser det ut på Sotrabrua akkurat nå: