Han er ny sjef for Sotra Fiskeindustri

– Det er ingen tvil om at det er en ønskedrøm å prøve seg i denne bransjen, sier han.

Publisert:

Trond Helge Nyegaard er ny daglig leder i Sotra Fiskeindustri Foto: Privat

  • Hilde Olsen Aalvik

Trond Helge Nyegaard tar over for Kjell Inge Eide som startet opp Sotra Fiskeindustri.

Nyegaard er bosatt i Bergen og har utdanning fra Handelshøyskolen BI og har lang erfaring fra næringsmiddelindustrien. Han har blant annet vært toppleder i Baker Brun-konsernet og salgsdirektør for storhusholdning i Kaffehuset Friele AS.

– Jeg har store forventninger til jobben som daglig leder i Sotra Fiskeindustri. Det er en industri i vekst og som kommer til å være i vekst i mange år fremover.

Les også

Vil ha meir fiskeforedling i Noreg

– Ikke vanskelig å takke ja

Sotra Fiskeindustri holder til i Porsvika på Glesvær. Selskapet slakter, fileterer, røyker og graver laks og ørret. Neste år feirer bedriften 40 år.

– Det er ingen tvil om at det er en ønskedrøm å prøve seg i denne bransjen. Da jeg fikk muligheten, var det ikke vanskelig å takke ja, sier Nyegaard.

Vil du motta vårt nyhetsbrev med aktuelle saker fra næringsliv og arbeidsliv? Klikk her!

Han tror utfordringene kan bli mange, som i alle andre bransjer, men at det viktige er hvordan man takler dem.

– Det er viktig å få til godt råstoff slik at vi kan bearbeide produktene og skape gode og nye produkter både for Norge og internasjonalt, sier han.

– Vi er glade for at han starter hos oss

Styreleder i Sotra Fiskeindustri, Ellen Pedersen, tror bedriften kan dra god nytte av at Nyegaard har kompetanse fra andre områder i næringsmiddelindustrien.

– Han har en annen kompetanse enn det vi har hatt tidligere. Vi er veldig glade for at han har valgt å begynne hos oss. Han har allerede startet i jobben, og vil i første omgang bruke tiden på å bli godt kjent med produksjonen, alle de ansatte og alle våre samarbeidspartnere, sier Pedersen.

Tidligere daglig leder Eide får nye arbeidsoppgaver i firmaet.

– Han fylte 60 år i sommer, og har lenge uttrykt at han ønsker nye arbeidsoppgaver etter fylte 60 år. Prosessen med å finne en ny daglig leder startet på forsommeren, men det tar sin tid å finne den rette. Eide kommer til å drive mer med utvikling, samtidig som han vil overføre den kompetansen han har som tidligere daglig leder i bedriften, sier Pedersen.

Publisert:

Les også

  1. Kutter ned på bruken av is