– Det pågår nå et strandsøk i området, i tilfelle mannen har kommet seg på land. Det pågår også søk etter antatt omkommet med dykkere i området, skriver Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) på Twitter mandag formiddag.

– Det er aktuelt med dykkere i de mest utsatte områdene, sier Torgils Lutro, lensmann for Askøy, Sotra og Øygarden lensmannsdistrikt til Vestnytt like etter klokken 11.

Vurderer fortløpende

Mannen falt over bord fra en seilbåt i Hjeltefjorden søndag ettermiddag, og det ble igangsatt en stor leteaksjon både på sjøen og langs land. Søndag kveld ble letearbeidet på sjøen avsluttet.

Mandag formiddag var det et møte mellom Operasjonssentralen og lensmannskontoret på Askøy i forbindelse med søkearbeidet.

– Status inntil videre er at dette er en redningsaksjon hvor mannen kan være i live. Hvor lenge søket vil pågå utover dagen blir en kontinuerlig vurdering mellom hovedredningssentralen og politiet, informerer Lutro.

Bor på Sotra

Han forteller at Norsk Folkehjelp Bergen og Askøy deltar i søket, i tillegg til redningsskøyten, Røde Kors og frivillige fra Ran Seilforening. Askøy Seilforening har også meldt seg til tjeneste. Om lag 25 personer deltar i søket.

Ifølge lensmannen har den savnede mannen i 50-årene bostedsadresse på Sotra. Mannen har vært savnet siden han falt i sjøen fra en seilbåt i 15.30-tiden søndag.

– Det er rundt 5–6 båter med en til to mann per båt som søker både på sjøen og langs strendene i området, forteller Lutro.

– Vi konsentrerer oss nå om området mellom Ramsøy og Horsøy. Det vil si at det er i Hauglandsosen båtene leter, sier han.

Lensmann Torgils Lutro forteller at ikke er gjort nye funn etter at det ble funnet en seilsko i går kveld. Seilskoen skal ha blitt funnet på Vestre Skjersholmen, og politiet antar at den tilhører den savnede.