Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten er dødsårsaken forblødning etter flere knivstikk, melder Vest politidistrikt i en pressemelding.

Har sikret drapsvåpenet

Det var ekteparet Per Arne Ormehaug (67) og Siri Helen Johannessen (66) som ble funnet drept på Kolltveit torsdag for en uke siden. Den siktede er sønnen (40) til ekteparet. Han tilstod ifølge politiet dobbeltdrapet på stedet.

Ekteparet ble funnet inne i garasjen, og porten var lukket da politi og ambulanse kom til stedet.

Ifølge politiets undersøkelser ble ekteparet drept utenfor huset, og så plassert i garasjen av siktede. Basert på undersøkelser og siktedes forklaringer, har sønnen spylt oppgangen foran huset. Det var derfor ingen åpenbare spor etter drap da politi og ambulanse kom til stedet.

Etter en teknisk gjennomgang, har politiet sikret flere kniver både i og rundt boligen. De melder at de mener å ha kontroll på drapsvåpenet.

Avhørt to ganger

Siktede er nå formelt avhørt to ganger, først om kvelden 27. juni, og om ettermiddagen torsdag 4. juli. Ifølge politiet samarbeider han og svarer på spørsmål.

– Han forklarer greit om konkrete hendelser natt til torsdag, og frem til pågripelsen, skriver politiet.

Siktede har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffeskyld.

Etter en psykiatrisk undersøkelse har politiet fått oppnevnt to sakkyndige som skal gjøre en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede. Politiet kommenterer ikke på innholdet eller resultatet av disse undersøkelsene, skriver de i pressemeldingen.

Pårørende sendte bekymringsmelding

Den foreløpige rapporten gir ikke nøyaktig dødstidspunkt, men politiet har publisert en tidslinje for hva de mener skjedde torsdag 27. juni:

  • 17:10 blir politiet varslet av AMK. De har fått en bekymringsmelding om siktede og ønsker at politiet blir med ut på oppdraget. Det er pårørende til siktede som ringer AMK. Ambulanse og politi rykker ut til Kolltveit.

  • 17:49 melder ambulansen at de er i kontakt med pasienten (senere siktede)

  • 18:05 melder patruljen til operasjonssentralen at de er på et drapsåsted, to personer er funnet død. Siktede ble pågrepet etter å ha forklart at han hadde tatt livet av sine foreldre. Politiet setter så fortløpende i gang varsling av kriminalteknikere, som rykker ut, og videre varsling for igangsetting av drapsetterforskning.