En mann (20) er pågrepet og siktet for drap på sin mor (55), opplyser politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Kvinnen ble funnet død i sin egen bolig på Brattholmen lørdag kveld.

– Han ble pågrepet klokken 21 i går kveld. Det ble gjort kriminalteknisk undersøkelse av ham før han ble satt i arrest, sier politiadvokat Christine Møen Wisløff.

Mannen ble ikke pågrepet ved boligen på Brattholmen, og politiet vil ikke gå ut med hvor han ble pågrepet. Det var ikke siktede selv som varslet politiet. Politiet har ikke gått ut med hvem som fant den døde kvinnen og varslet politiet.

Uklart hendelsesforløp

Gjennom natten har politiet vært på åstedet og gjort flere undersøkelser, men de kan ennå ikke si noe om dødsårsak eller eventuelt drapsvåpen.

– Avdøde blir obdusert på tirsdag, sier Wisløff.

Politiet vil heller ikke uttale seg om når de mener drapet skal ha skjedd, av hensyn til etterforskningen. Det er også for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og bakgrunnen for det som har skjedd, ifølge politiadvokaten.

Her ble en kvinne i 50-årene funnet død lørdag kveld. Nå er henne sønn siktet for drap. Foto: Marit Kalgraf

– En forferdelig tragedie

Det er gjort flere vitneavhør i går kveld og i natt.

– Vi har sikret en del elektroniske spor. Kriminalteknikerne vil fortsette arbeid utover dagen i dag, sier politiadvokaten.

Ellen Eikeseth Mjøs er utvent som bistandsadvokat for kvinnens to eldste barn.

– Det som har skjedd er en forferdelig tragedie. Meldingen om tragedien kom som et stort sjokk på dem og de er i dyp sorg. De har det vanskelig og ber om ro i denne vanskelig tiden, sier Mjøs.

I avhør søndag

Politiet ønsker å avhøre ham allerede i går kveld, men den siktede skal ha vært for trøtt, ifølge politiet. Avhør av 20-åringen startet derfor først søndag i 13-tiden, får Vestnytt opplyst av politiet. Først etter avhørene vil politiet ta stilling til varetektsfengsling av mannen.

Jørgen Riple er forsvarer for den siktede mannen i 20-årene. Det har ikke lykkes Vestnytt å komme i kontakt med Riple søndag ettermiddag. Til BT sier Riple at hans klient ikke ennå har tatt stilling til skyldsspørsmålet. Ifølge Riple er mannen preget av morens død.

Forsvareren skal ha vært på vei til avhør med siktede i 12-tiden søndag, melder BT.