Løsningen på bossproblemene kan være nær

Fra nyttår av kan boss-bønnene fra Skogsvåg skule bli hørt.

Elever og lærere ved Skogsvåg skule etterlyser en langt bedre ordning for henting av avfall ved skolen. Den løsningen kan komme allerede ved nyttår.
Publisert:
Denne artikkelen er over seks år gammel

– I dag er det Ragn-Sells som har ansvaret for det kommunale avfallet. De har kontrakt ut året. Fra 1. januar er det Bir som skal hente avfallet fra skoler, barnehager og andre kommunale aktører, opplyser driftsleder Knut Eivind Nygård i Sund kommune.

Kommunen skal i møte med Bir den 21. november. Der skal aktørene blant annet snakke om innholdet i bossordningen.

– Jeg vet mer om hva som vil ligge i den nye avtalen etter dette møtet, sier Nygård.

Driftsleder Knut Eivind Nygård i Sund kommune.
Les også

Lærere må ta med seg bosset hjem

Han er kjent med problematikken rundt kildesorteringen på Skogsvåg skule, og lover at han skal ta med seg innspillene fra de ansatte ved skolen.

– Henting av plast vil være en del av avtalen med Bir. Det vil nok ikke bli hentet plastboss på hver enkelt skole og i alle barnehager. Det mest aktuelle vil være å samle plasten på noen utvalgte hentestasjoner. Så må vi se på de lokale ordningene for å frakte bosset fra de ulike enhetene til disse punktene, sier Nygård.

– Hva tenker du om at de ansatte ved for eksempel Skogsvåg skule har måttet ta med seg plastbosset hjem og kaste det privat?

– Vi har hatt det slik en stund, og det er ikke en optimal løsning. Jeg håper de vil oppleve at ordningen som kommer i stand fra nyttår blir bedre, sier Nygård.

Publisert: