Bli med på bilrebus i sommer!

Samle familien eller vennegjengen, legg ut på biltur og løs oppgaver! Bli med på Vestnytt sitt sommer-bilrebusløp.

Publisert:

Foto: Trine Syltøy

 • Redaksjon

Hjemmeferie? Dårlig vær? For varmt å være ute? Vanskelig å finne på aktiviteter som samler både ung og gammel? Denne konkurransen er for alle, du kan delta uansett alder og helse - uansett vær. Grip muligheten til en sightseeing i egen kommune og bli bedre kjent i lokalmiljøet ditt.

Det er selvsagt også lov å delta i konkurransen alene, men det er gøyere når man er flere sammen :)

Foto: Trine Syltøy

Slik deltar du:

 • Konseptet er enkelt, oppgavene under leder frem til åtte ulike steder i kommunen. Stedene skal oppsøkes i løpet av bilrebusløpet, rekkefølgen bestemmer du selv.
 • Du skal ikke sende inne svarene, men hvert sted må dokumenteres med en selfie av bilgjengen/laget, som deles på Instagram og merkes med #vnrebus. Vi oppfordrer til å være kreativ!

Her er rebusoppgavene:

 1. Her arrangeres Øygardsmila hvert år.
 2. Nord for Solsvik, vest for Misje. Du trenger ikke å gå så langt for å nå denne, men den er godt synlig på lange avstander. Hvilket landemerke tenker vi på?
 3. Her kan du stupe i det for å avkjøle deg om sommeren eller grille under tak om vinteren. Går du vestover i terrenget kan du utforske jettegryter eller nyte havutsikten. Hvilket friluftsområde midt i kommunen tenker vi på?
 4. Tusenårssted i gamle Fjell kommune, og i riktig gamle dager kom folk langveis fra for å handle her.
 5. En arktisk fugl som naturlig holder til i langt kaldere strøk er hyppig fotografert av tilreisende og turister på svabergene sør i kommunen, hvilket sted er vi ute etter?
 6. De har både frisbee-bane og et parkanlegg med skulpturer av bygdens store sønn, hvilken bygd tenker vi på?
 7. Her finner du en sti som ble brukt av russiske krigsfanger under 2. verdenskrig, og som i dag er hyppig brukt av turgåere.
 8. Denne øyen øst i kommunen har blitt kalt «St. Olavs øy» og det er funnet spor etter mennesker ti tusen år tilbake. Hit kommer mange ramsløk-sankere, badegjester, båtfolk og historie-interesserte på jakt etter spor av kongelige.

Dere kan gjennomføre rebusen stykkevis og delt eller som en dagsetappe, men den må gjennomføres i løpet av skoleferien, mellom 19. juni og 17. august.

Kle dere gjerne ut, lag heiarop, pynt bilen og finn på et kult navn til laget ditt! Lag gjerne korte videosnutter som stemningsrapporter og merk med #vnrebus.

På vestnytt.no kan du følge med på bildene som kommer inn i konkurransen. De beste bildene presenteres i avisen i sommer.

Vi trekker fem vinnere/lag som får ti Flax-lodd hver når konkurransen er over.

God tur og lykke til!

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Elisebeth satser på salg av brukte bobiler på Straume

 2. 77 millioner til pilotanlegg på Kollsnes

 3. Endeleg badestrand for folk på Litlesotra

 4. Påkjørsel bakfra på Sotrabrua - forårsaket lange køer

 5. Rykket til containerbrann torsdag kveld

 6. Politiet etterlyste eier av stjålet båt - nå er eieren funnet

 1. Konkurranse