Fredagskvelden er kommet og det er atter en gang min tur å jobb natthelg, døsig etter allerede å ha jobbet natt et par netter, hiver jeg meg i bilen og kjører til jobb. Klokken er 18.30, og natten blir lang og helgen enda lengre.

Jeg parkerer bilen og rusler mot bygningen mens tanken om 20 grader i helgen, som jeg skal sove meg gjennom, biter litt i bakhodet. Slår av en prat med kolleger og begynner arbeidet.

Jeg tar meg en kjøretur på arbeidsplassen for å se at alt står bra til mens tanken om varme og solen som skal komme fortsatt ikke helt har sluppet taket. Når jeg parkerer bilen, ser jeg en bil komme inn mot arbeidplassen, den parkerer og ut kommer det tre jenter og en gutt gående. Når de kommer fram, spør jeg hva de lurer på og de svarer med et smil: «Vi vil bringe litt glede til dere som jobber i helgen» og gav oss her på arbeidsplassen brus og chips med et kort der de hadde skrevet på baksiden «Kjære vakten på Kollsnes, takker for at dere passer på anlegget, hilsen ungdomsklubben Refuel».

Forbauset som vi ble ble, fredagskvelden på jobb ikke så gale likevel, og det ble en runde rundt bordet om at det er ikke så mye som skal til for å glede andre og være gode mot hverandre. Vi selv fikk kjenne på denne følelsen av godhet av den flotte ungdommen i Refuel og det gjorde helgen på jobb litt bedre. Så å ikke få nyte 20 grader og sol i helgen, det tar vi nå med et smil.

Tusen takk!

Hilsen Christoffer Herland og Jostein M Blom .