I løpet av en uke leste hver elev i klasse 4B på Ågotnes skule hele 611 sider i gjennomsnitt.

Etter en sterk sluttspurt mot Slemmestad skole i Oslo, var det Ågotnes-elevene som tok seieren i årets Lesemaraton, i regi av Lesemeister/Samlaget. De ble også beste klasse fra Hordaland i lesekonkurransen Norlijunior i vinter.

De 24 elevene i klassen leste til sammen 14670 sider, og brukte 160 timer og 54 minutter på lesing i løpet av konkurranse-uken.

Leseglede

– I sluttspurten satt halve klassen igjen på skolen etter skoleslutt fredag og sørget for seieren. Det var svært spennende helt til siste slutt, og jubelen sto i taket da klokken ble 15 og konkurransen stengte, forteller klassens lærer, Rose Gamslett.

Det var svært spennende helt til siste slutt og jubelen sto i taket da klokken ble 15 og konkurransen stengte

– Da var 4B over 30 sider foran den hardeste konkurrenten fra Slemmestad skole, legger hun til.

Læreren kan fortelle at klassen gleder seg svært mye til å ta i bruk premien allerede fra skolestart til høsten. De får nemlig låne to såkalte 2-i-1-maskiner fra HP i et helt skoleår. Maskinene fungerer både som PC og som nettbrett.

Langt over snittet

Nesten 200 forskjellige bøker ble lest av over 3000 elever over hele landet i løpet av Lesemaraton 2017. I gjennomsnitt ble det lest 140 sider per elev i løpet av konkurranseuken. Ågotnes-elevene leste dermed langt mer enn sine konkurrenter.